левый узор
 
25 листопада 2016 року Святогірський історико-архітектурний заповідник прийняв участь у практичному семінарі «Оригінал, Копія, Репліка», що відбувся у Слов’янському краєзнавчому музеї.

25 листопада, у Слов’янському краєзнавчому музеї відбувся практичний семінар «Оригінал, Копія, Репліка». У рамках роботи «Музейної лабораторії»  під час семінару «Оригінал, Копія, Репліка»  Слов’янський краєзнавчий музей представив учасникам лабораторії та усім присутнім найцінніший експонат музейної колекції – бронзового водолія (акваманіл) XIII століття. Експонат був представлений  разом з копією та реплікою (реконструкцією) водолія з фондів Святогірського історико-архітектурного заповідника. Відповідно до мети семінару - ознайомити публіку із історією водолія, його значенням в європейському музейному просторі, а також проектом створення копії і реконструкції в первісному вигляді експонату були підготовлені доповіді фахівців.  Під час семінару були презентовані новітні технічні засоби (лупа з під світкою,електронний мікроскоп), які допомагають  відрізнити оригінал експонату від копії. Семінар був організований в рамках проекту «МУЗЕЙ ВІДКРИТО НА РЕМОНТ».  Результатом проекту є  виставки,  освітні заходи для музейників та відвідувачів,  методологічні рекомендації для подальшого розвитку музеїв. Ініціатива і впровадження вказаного проекту здійснюється в Українським кризовим медія – центром у рамках проекту «Українська ініціатива зміцнення громадської довіри» Агенства США з міжнародного розвитку.

В семінарі «Оригінал, Копія, Репліка» прийняли участь співробітники вказаного медіа-центру, наукові співробітники музею і заповідника, краєзнавці і працівники культури Слов’янська, громадські активісти. Перед аудиторією семінару виступили старший науковий співробітник Слов’янського краєзнавчого музею Анатолій Шамрай, провідний науковий співробітник Святогірського історико-архітектурного заповідника Володимир Дєдов,  куратор мистецького напрямоку Українського кризового медіа-центру, керівник проекту "Музей відкрито на ремонт".Леонід Марущак,

Фоторепортаж з семінару

(фото: Юлія Світла, Володимир Дєдов)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
   


Духовное наследие   Рейтинг@Mail.ru