левый узор
 
16-20 квітня 2018 р. Святогірський історико-архітектурний заповідник прийняв участь у міжнародній науковій конференції «XXII Слобожанські читання» у м. Харкові. Докладніше…

16-20 квітня 2018 року відбулася двадцять друга міжнародна наукова конференція

«Слобожанські читання», яка проходила у м. Харкові з нагоди Міжнародного дня пам’яток і визначних місць і присвячена 170-річчю з дня народження О.Я.Єфименко,українського історика і етнографа.

Організатори конференції: управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації, Харківський науково-методичний центр охорони культурної спадщини і Харківський художній музей включили до програми конференції 211 доповідей. На пленарному засіданні 16 квітня,яке відбулося в приміщенні Харківського художнього музею було заслухано 20 доповідей, серед яких особливий інтерес викликали доповіді к.і.н. Ольги Вовк «Олександра Яківна Єфименко:портрет жінки історика на тлі епохи» і к.і.н. Валерія Скирди «В.В.Пассек і початок планомірних археологічних досліджень на Харківщині».

Протягом 17-20 квітня на 11 секціях конференції прозвучало 191 доповідь. 18 квітня на секції «Церковна історія і філософія», яка проходила в приміщенні Харківської державної академії культури виступив з доповіддю провідний науковий співробітник Святогірського історико-архітектурного заповідника, заслужений працівник культури України Володимир Дєдов на тему «Історичний опис річки Сіверський Донець поблизу Святих Гір Помпея Шабельського (до 170-річчя публікації».

Крім роботи секцій, актуальні теми історичного краєзнавства і регіональної історії були обговорені на 6 круглих столах і презентаціях нових видань. Серед іншого, була представлена наукова збірка «Культурна спадщина Слобожанщини» (№34, видавництво «Курсор»,2017р.), в який опублікована стаття Володимира Дєдова «Вопросы церковного управления Святыми Горами в условиях административно-территориальных реформаций 2-й половины XVIII в.».

Фоторепортаж з конференції

 

 

 

 

 

 

 



 
 
 
 
 
   


Духовное наследие   Рейтинг@Mail.ru