левый узор
 
8 травня 2018 р. у виставковій залі Історичного музею Святогірського державного історико-архітектурного заповідника відбувся вечір «Листи війни», присвячений Дню пам’яті та примирення ….. Далі докладніше.

8 травня 2018 р. у виставковій залі Історичного музею Святогірського державного історико-архітектурного заповідника відбувся вечір «Листи війни», присвячений Дню пам’яті та примирення.

Вечір відкрила автор проекту, зав. відділом «Історичний музей» Анна Соляник.

З привітальним словом до запрошених звернулася директор заповідника Світлана Шарабан, яка підкреслила вклад українського народу у перемогу над нацистською Німеччиною.

Ярослава Дєдова – зав. науково-просвітницького відділу розповіла присутнім про листи війни, написані з фронту до рідних та близьких, які зберігаються у фондах заповідника та експонуються на виставці «Святогірський плацдарм. 1941-1943 рр.», а також познайомила присутніх з історією листа-трикутника.

Десять листів війни прочитали співробітники заповідника: старший науковий співробітник Олександр Дєдов, молодший науковий співробітник Юлія Овчаренко, робітники заповідниками Валерій Борщ, Володимир Івахник, Володимир Зірка, а також сама юна учасниця вечора Аріна Соляник прочитала лист від свого прадіда Петра Теслюка до прабабусі Анни. Вона ж почитала молитву за Україну: Господи! Благослови Україну і всі родини наші. Навчи нас не продавати свою совість ні дешево, ні дорого. Захисти нас від ворогів видимих і невидимих, що хочуть поневолити нас. Дай нам, Боже, жити вільним життям. Дай кращу долю нашому народу. Дай нам єдність, мир і спокій. Господи! Збережи Україну!
Боже, прийми мою молитву! За Україну! За Мир!За Спокій!

На завершення вечора «Листи війни» для учасників вечора була проведена екскурсія по виставці «Святогірський плацдарм. 1941-1943».

На вечір пам’яті «Листи війни» завітали депутати Святогірської міської ради, учителі шкіл м. Святогірська, представники громадських організацій та жителі міста.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 
 
 
 
 
   


Духовное наследие   Рейтинг@Mail.ru