левый узор
 
28-го жовтня Святогірський історико-архітектурний заповідник прийняв участь в 1-й краєзнавчий конференції «Північна Донеччина: з минулого до сьогодення», що відбулася у Краматорську. Докладніше…

28-го жовтня Святогірський історико-архітектурний заповідник прийняв участь в 1-й краєзнавчий конференції «Північна Донеччина: з минулого до сьогодення», що відбулася у Краматорську.Учасники конференції – дослідники минулого нашого краю – науковці, краєзнавці з Слов’янська,Краматорська,Костантинівки,Бахмута,Дружківки.

Участниками стали исследователи местной истории из Славянска, Краматорска, Константиновки, Бахмута, Святогорска, Дружковки. Ініціатором конференції виступила громадська організація з Краматорська – «Клуб «Краєзнавець» (керівник Володимир Коцаренко). Місце проведення - конференц-зал Донбаської державної машинобудівної академії. Присвячений захід 105-річниці з дня народження заслуженого краєзнавця і вчителя Миколи Янко (1912-2011) з Дружковки. На конференції виступив провідний науковий співробітник заповідника, заслужений краєзнавець України Володимир Дєдов з доповіддю на тему: «Діяльність Святогірської Успенської пустині в галузі народної освіти в 2-й пол.XIX-на поч. XX ст.(до 150- річчя створення народного училища в с.Гола Долина)». Доповідь опублікована в збірці матеріалів конференції, в яку увійшли 40 статей 34 авторів. Текст доповіді розміщено в розділі «Наші публікації».

Фоторепортаж з конференції.

 

 

 

 

 


 

 

 
 
 
 
 
   


Духовное наследие   Рейтинг@Mail.ru