левый узор
 
21-24 лютого 2018 року Державний історико-архітектурний заповідник взяв участь у ІІІ воркшопі «Музей відкрито на ремонт», який проходив у м. Сєвєродонецьку Луганської області. Детальніше…

Завідувачка науково-просвітницького відділу Державного історико-архітектурного заповідника у м. Святогірську взяла участь у ІІІ воркшопі «Музей відкрито на ремонт», який проходив у м. Сєвєродонецьку Луганської області 21-24 лютого 2018 року. Учасниками воркшопу були музейні працівники Донецької та Луганської областей. На ІІІ воркшоп був запрошений архітектор Гордон Філевич (Канада), який познайомив учасників воркшопу з канадійським досвідом реорганізації музеїв. Він також відвідав кілька музеїв Луганської області , а також побував в історичному музеї заповідника (24.02.).

На семінарі була презентована книга «Сталь у степу», послом Бельгії в Україні Люком Якобсом. Примірники книг були подаровані особисто послом кожному музею, представленому на семінарі. Музейні працівники побували на екскурсії в м. Лисичанську, де познайомилися з бельгійським архітектурним спадком і відвідали Лисичанський краєзнавчий музей.

 

Також своїм досвідом роботи поділилися і співробітники інших музеїв України. Так, з доповіддю «Від теорії до практики – досвід молодої директорки музею» виступила Ольга Гончар (Львів-Бровари). З «Арсеналом ідей» по збільшенню відвідувачів музею поділилась Ольга Вієру (Київ), презентували результати проекту «Жовта лінія» Олексій Биков і Євгенія Моляр (Київ). Керівник проекту «Музей відкрито на ремонт» Леонід Марущак поділився враженнями від відвідування 41 музею Донеччини і Луганщини.

 

Фоторепортаж. (Фото С. Непочатової м. Слов’янськ)

 

 

 

 

 


 
 
 
 
 
   


Духовное наследие   Рейтинг@Mail.ru